Fes-te’n soci ara

Garantim la protecció de la teva obra, et fem partícip de la gestió dels teus drets a través del nostre servei on-line per a socis, i ens comprometem a un repartiment just i transparent.

Abans de començar

Fes-te soci de la SGAE i consulta els tràmits:

o envia'ns una sol·licitud d'informació i ens posarem en contacte amb tu

Abans de començar

Fes-te soci de la SGAE i consulta els tràmits:

o envia'ns una sol·licitud d'informació i ens posarem en contacte amb tu

Fes-te'n soci – Com a autor

 

Només necessites: 1. Emplenar la sol·licitud d'incorporació 2. Una fotografia 3. Fotocòpia del DNI, el passaport... 4. La confirmació que no estàs vinculat a una altra societat 5. Abonar 15 euros 6. Registrar gratuïtament una obra que ja hagis difós públicament

 


 


 

1. Per ser soci de la SGAE necessitem que emplenis la sol·licitud d'incorporació que et facilitem a continuació: Sol·licitud d'incorporació Autor

RECORDA:

 • Emplena correctament la teva adreça electrònica i escriu en majúscules
 • Envia'ns per duplicat el contracte de gestió inclòs en aquesta sol•licitud i així podrem reenviar-te'n un quan siguis donat d'alta com a soci de la SGAE

2. Una fotografia teva de mida carnet

3. Fotocòpia del DNI, el passaport, el permís de residència o de qualsevol altre document legal que serveixi per acreditar la teva data de naixement, la nacionalitat i el lloc de residència

4. Si provens d'una altra entitat de gestió de drets d'autor, ens has de facilitar un escrit d'aquesta entitat que confirmi que ja no hi estàs vinculat pel que fa als drets i/o els territoris que vols que, a partir d'ara, vols que et gestioni la nostra societat

5. Abonar un import únic de 15 euros

Aquest ingrés es fa només una vegada i el pots abonar en efectiu a qualsevol de les nostres seus o mitjançant una transferència bancària de la qual ens n'hauràs de facilitar el comprovant(*)

(*) Compte d'ingrés: ES25 0049 1892 6124 1021 7509. Swift: BSCHESMM

6. Emplenar una declaració de registre d'obra.
Per fer-ho, clica una de les opcions següents:

* Pots lliurar tota aquesta documentació a la seu territorial de la SGAE que tinguis més a prop o, si ho prefereixes, pots enviar-la per correu postal a Documentació Socis: C/ Fernando VI, 4 - 28004 Madrid

I no oblidis que sempre et pots adreçar a l'apartat del nostre web «La SGAE respon» si tens qualsevol dubte o vols fer una consulta

Fes-te soci – Com a editor

 

1. Per ser soci EDITOR de la SGAE cal que emplenis la sol·licitud d'ingrés que et facilitem a continuació: Sol·licitud d'ingrés editor​

RECORDA:

 • Emplena correctament la teva adreça electrònica i escriu en majúscules.
 • Envia'ns per duplicat el contracte de gestió inclòs en la sol•licitud perquè te'n puguem remetre una de les còpies un cop hagis estat donat d'alta com a soci SGAE.

2. a) SI ETS EDITORIAL PERSONA JURÍDICA ens has de facilitar la documentació següent relativa a la constitució de la Societat Mercantil:

 • Fotocòpia de l'alta de l'IAE, epígraf 476.9, de l'any actual.
 • Fotocòpia del CIF.
 • Fotocòpia del DNI o passaport dels representants de l'editorial davant la SGAE.
 • Còpia autoritzada de l'escriptura de constitució de la societat inscrita en el Registre Mercantil en què figurin.
 • Els Estatuts de la societat, que han d'incloure, dins de l'objecte social, l'activitat d'edició d'obres musicals.
 • L'administrador o els administradors vigents de la societat que puguin representar l'editorial davant la SGAE a tots els efectes.

Si ets editor estranger i no pots aportar una documentació equivalent a la indicada, consulta'ns

b) SI ETS EDITORIAL PERSONA FÍSICA ens has de facilitar els documents següents:

 • Fotocòpia de l'alta de l'IAE, epígraf 476.9, de l'any actual.
 • Fotocòpia del DNI o passaport de l'editor persona física.
 • Fotocòpia del NIF..

Si ets editor estranger i no pots aportar una documentació equivalent a la indicada, consulta'ns

A més, també ens has de fer arribar:

3. L'imprès de declaració del registre de, com a mínim, una obra que, en el moment de sol•licitar la teva adhesió a la SGAE, sigui explotada públicament.

4. La còpia del contracte d'edició musical de, com a mínim, una obra.

5. L'exemplar d'edició impresa (partitura), amb copyright correcte i amb el dipòsit legal al peu

Tots els impresos relatius als punts 3, 4 i 5 els pots trobar clicant aquí.

6. Has d'abonar un import únic de 15 euros.

Aquest ingrés es realitza un sol cop i pots fer-lo efectiu a qualsevol de les nostres seus o mitjançant una transferència bancària. En aquest cas ens n'has de fer arribar el comprovant (*)

I recorda que sempre et pots adreçar a l'apartat del nostre web «La SGAE respon» en cas de dubte o consulta.

(*) Compte d'ingrés: ES25 0049 1892 6124 1021 7509. Swift: BSCHESMM

* Tota aquesta documentació pots lliurar-la a la seu territorial de la SGAE que tinguis més a prop o, si ho prefereixes, enviar-la per correu postal a Documentación Socios: c/ Fernando VI, 4 – 28004 Madrid.

​​
Fes-te soci – Com a hereu

 

Si ets hereu d'un soci SGAE que ha mort, has de presentar-nos la documentació següent:.

1. Certificat de defunció.

2. Escriptura de partició i adjudicació d'herència, en què es faci constar la manera de repartiment dels drets d'autor, o document privat signat per tots els hereus en el qual facin constar l'adjudicació i repartiment dels drets d'autor entre ells.

3. Justificant d'haver liquidat l'impost de successions corresponent.

4. Si l'autor va fer testament, el certificat del Registre d'Últimes Voluntats i la còpia autoritzada de l'escriptura del testament. Si l'autor no va fer testament, es requerirà la manifestació notarial d'hereus si són de primer grau (pare, mare, fills, cònjuge) o testimoni de la resolució judicial que declari qui són els hereus, expedit pel jutjat corresponent (el de primera instància de l'últim domicili del causant), en cas que ho siguin en segon grau.

5. Per últim, un cop complerts els requisits anteriors, cada hereu que desitgi afiliar-se a la SGAE també ens haurà d'aportar una fotografia mida carnet, una fotocòpia del DNI o passaport i emplenar i signar cada un dels impresos que et facilitem a continuació:

RECORDA:

 • Envia'ns per duplicat el contracte de gestió perquè te'n puguem remetre una de les còpies un cop hagis estat donat d'alta com a hereu.
 • Quan hi hagi més d'un hereu, és important designar-ne només un com a representant davant la nostra entitat en el camp «Representant a la SGAE dels comuners» que consta a l'imprès de sol·licitud d'ingrés.

* Has de lliurar tota aquesta documentació a la seu territorial de la SGAE que tinguis més a prop o, si ho prefereixes, enviar-la per correu postal a Documentación Socios: c/ Fernando VI, 4 – 28004 Madrid.

 • Vols rebre avisos i informació sobre l’activitat i l’actualitat de la Fundació SGAE? No s’enviarà més d’un mail a la setmana i la teva adreça de mail no es compartirà amb tercers

Tens dubtes?

Consulta la secció de preguntes freqüents sobre socis o posa’t en contacte amb nosaltres.