¿Tienes dudas?
Si necesitas más información o ayuda, contacta con nosotros.
Què és la llicència de la SGAE? Què són les tarifes?


​Les llicències de la SGAE faciliten que els clients (usuaris del repertori) facin servir l’immens catàleg d’obres que protegeix (més de 10 milions) sense haver de sol·licitar permís a cada autor de manera individual. 

Les tarifes generals són el preu que els autors i editors estableixen per l’ús públic de les seves creacions, i es dipositen al Ministeri de Cultura. Es poden consultar tant al web de la SGAE com al del Ministeri de Cultura, i suposen una garantia doble per a l’usuari: igualtat de tracte amb la resta d’usuaris i seguretat jurídica perquè poder saber amb antelació quin serà el cost de l’ús d’obres del repertori de la SGAE que realitzen en el desenvolupament de la seva activitat. 

La quantia dels drets d’autor que es paguen per fer servir les obres tindrà en compte, entre altres criteris, la importància, intensitat i manera d’utilització de les obres, de manera que no té el mateix cost l’ús d’una cançó en un centre comercial que en un bar. L’import, a més, mai compromet els marges comercials del client. Les tarifes no són imposades unilateralment, sinó que són negociades i pactades per la SGAE amb associacions d’usuaris.