¿Tienes dudas?
Si necesitas más información o ayuda, contacta con nosotros.
Com es reparteixen els drets percebuts entre els socis de la SGAE?


​El repartiment de la recaptació que efectua la SGAE es fa d’acord amb un criteri segons el qual cada autor participa en proporció al que la seva obra hagi estat explotada i, per tant, als ingressos que hagi generat. 

Per determinar el que correspon a cada titular, la SGAE es dota d’eines que permeten assignar als socis les quantitats que els pertanyen processant els programes i la documentació dels usuaris per identificar, una per una, les obres utilitzades.


Prop d’un 80% dels drets es perceben a través de programes i són repartits directament als socis que correspongui. Així passa amb els drets generats per la televisió, el cine, els espectacles i els concerts, la venda de discos, RNE, etcètera.


Un 15% s’assigna mitjançant sondejos fets per una empresa externa especialitzada entre els centenars d’emissores de ràdio, discoteques, discobars i llocs anàlegs. Aquesta és la manera més efectiva de determinar l’ús de les obres en locals d’aquesta mena.


El 5% restant es reparteix per analogia amb algun dels procediments anteriors.

Els drets de les obres musicals i audiovisuals es liquiden als socis cada tres mesos o sis, segons el tipus d’explotació. Els que són derivats de les obres d’arts escèniques, cada mes.